Våfflan är äntligen tillbaka!

I förmiddags så kunde jag och Birger äntligen åka och hämta hem våran kära bil från verkstaden.
Den kraschade för mig när jag, Birger och mamma var på väg in till stan i onsdags förra veckan. Jag hade precis stannat för en gångare som gick över ett övergångsställe alldeles innan jag skulle blinka in vänster för att köra mot parkeringshuset. Jag kunde köra ifrån övergångsstället men när jag skulle lägga i tvåans växel så fick jag inte i den överhuvudtaget. Det gick inte ens att få i någon växel alls längre. Jag blev lite lätt stressad i och med att jag stod mitt i vägen men det var bara att sätta på varningsblinkers och kliva ur bilen och putta den åt sidan. Jag hade ju en himla tur att mamma var med och kunde hjälpa till att putta, annars hade jag nog blivit riktigt svettig :P
 
Jag lyckades iaf få i ettans växel när jag provade att stänga av bilen och kunde sakta och väldigt försiktigt ta mig till Norrmalmsparkeringen. När jag sen skulle parkera så la jag i friläge och hade kopplingen nedtryckt (för att jag skulle testa och lägga i backen) då fick den helt för sig att hitta dragläge istället och rullade framåt(!!!). Bromsen tog inte heller förrän jag verkligen trampade ner den allt jag hade. Då fick jag stopp på bilen och stängde av den. Jag vågade inte köra en meter till med den.
 
Nåväl, nu kunde jag ju ringa efter Volvos assistans service som jag vet att vi har och letade fram telefonnumret och fick pratade med en jättetrevlig kille som efter ett tag säger att vår assistans gick ut i somras och att jag nu får betala för kalaset själv med bärningsbil. Yeeeii.
 
För att kortfatta resten av dagen så gick jag, mamma och Birger på stan medans vi väntade på bärgarn' som jag betalade för och sen fick jag släpa runt lite på Birgers bilbarnstol innan Jonas kom och skjutsade hem oss. Jag är ju otroligt tacksam för hans jobb såna här gånger och att han alltid kan ställa upp och hjälpa till med att skjutsa.
 
Dagen efter så ringde Jonas upp assistansen igen för att tala om att vi visst har betalat för att ha assistans och då visade det sig att det hade blivit en miss redan i somras när vi lämnade in den för service. Mekanikern hade inte gjort en fullständig service och därför hade inte assistans avtalet blivit förlängt som det skulle. Så jag och Birger tog oss en promenad till Careta för att få igen mina 1.200 kr för bärningen och senare under eftermiddagen (efter mycket om och men) fick vi äntligen en lånebil på ren goodwill från Careta eftersom dom strulat till det för oss.
 
Hyrbil nr 1. V40 med ett skeetalitet bagage, inget för en småbarnsfamilj med andra ord.
Det var inte först i måndags som dom skulle titta på bilen och de trodde att det var någon cylinder som gick till växellådan som va trasig men när dom bytte ut det så funkade bilen fortfarande inte så dom fick riva den på nytt.
I samma veva var vi tvungen att lämna igen första hyrbilen till Careta på tisdagen för att sen hämta ut en ny hyrbil inne i stan i onsdags. Snurrigt värre.
 
Pappan och Birger i hyrbil nr 2. Det var en Ford, vet dock inte modell men den hade ett bättre bagage fast den var så mycket sämre att köra. Trång liksom. Inge mer Ford på min gård om jag får bestämma :P
Men idag blev den äntligen färdig och det visade sig att en fjäder till kopplingen var helt av och hela kalaset kostar uppåt närmare 25.000 kr att laga.
Så vi hade ju en himla tur att Volvo tog på sig hela kostanden bara för att våran bil är så pass ny som den är. Tack gode gud för det! 
 
Blev ett långt inlägg det här ser ja men det slutade ju i alla fall lyckligt för oss den här gången :)
Gud vad jag hatar bilar egentligen. Dom ska bara funka, så det så.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: